2023-09-13 18:48
13. september 2023
3
 min lest

Probotic signerer sin første kommersielle kontrakt: En ny giv innen vannrobotikk

Probotics gjennombrudd innen vann- og fiskerobotikk Narvik, Norge - Probotic kunngjør et banebrytende øyeblikk med sin første kommersielle kontrakt for CLEAN & SAFE FISH PEN NET.

Narvik, Norge - 13. september 2023

Innovativ løsning på et eldgammelt problem

‍Probotic, et ledende navn innen vannrobotikk, feirer signeringen av sin første kommersielle kontrakt for tjenesten CLEAN & SAFE FISH PEN NETS. Denne tjenesten, som drives av en autonom undervannsrobot, har som mål å løse de vedvarende problemene med begroing og skader på fiskegarn i oppdrettsnæringen.

Fra småbåthavnseksperiment til markedsløsning


Selskapets reise begynte i 2017 med et enkelt eksperiment av grunnleggeren Mikkel Pedersen. Han betalte lillebroren sin for å rengjøre en notpose manuelt for å bevise at regelmessig rengjøring kunne holde den ren over tid. "Seks år senere har vi nå en robot som gjør denne jobben", sier Pedersen stolt.

Teamet bak suksessen

Probotics resultater kan tilskrives det dedikerte teamet. Deres harde arbeid og ekspertise har resultert i en kommersiell løsning. "Teamet vårt har vært ryggraden i denne reisen", understreker Pedersen.

Veien videre

Detaljene i den nye kontrakten er fortsatt konfidensielle, men Probotic antyder at det dreier seg om en flerårig avtale som omfatter flere systemer. Løsningens effektivitet, som ble demonstrert i løpet av sommeren, har ført til denne viktige avtalen og lover en lysere fremtid for bransjen.

Takk til partnere og støttespillere 

Probotic uttrykte takknemlighet overfor sine partnere, blant annet Northern Lights Salmon, Gratanglaks og Novasea. Deres støtte har vært avgjørende for selskapets reise.

En visjon for rent havbruk 

Probotics misjon, "Clean Aquaculture", innebærer en forpliktelse til en bærekraftig fremtid. De inviterer partnere til å bli med på å løfte oppdrettsnæringen til global betydning.

Sammen kjemper vi for en bærekraftig fremtid for havbruksnæringen.

Siste artikler

Bla gjennom alle